Alex Boshuizen

Ik ben Alex Boshuizen, predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Heemstede. Ik werk met plezier in de Petrakerk in Heemstede, een relatief kleine maar zeer actieve gemeenschap. Ik geniet ervan om wekelijks een kerkdienst te leiden en dat voor te bereiden; steeds weer Gods Woord bij me binnen te laten en het in het midden van de gemeenschap te brengen. Het is goed om het leven zo in de gemeenschap te delen.

Naast mijn werk als predikant werk ik ook als coach en supervisor. Dat is een waardevolle aanvulling op het werk in de kerk. Het strand is een geweldige plek om de natuur te ervaren. Ik kom er veel, ook omdat ik heb ervaren dat in een druk leven goede momenten van ontspanning van belang zijn. Veel van het werk als predikant is in de avond, en regelmatig neem ik dan de tijd overdag voor een wandeling langs het strand. Ik ken het in de stilte van een winterse doordeweekse dag en in de drukte van het hoogseizoen. Het is steeds prachtig en ruim. Een prachtige plek om helemaal leeg te zijn of om wandelend te bidden en zo de Heer te loven.

Ik kreeg via een collega de uitnodiging om mee te doen en het leek me leuk om aan dit psalmenproject mee te doen. Zeker toen ik ontdekte dat de opname op het strand was. Dat maakt het extra feestelijk. Het was inspirerende ervaring.

Het onderwerp waarover ds. Alex Boshuizen spreekt is:
Psalm 65 (25-7-21)

Deze openlucht kerkdiensten is te zien op Beleefmee.nl

Schuiven naar boven