Gert van den Bos

Ik ben Gert van den Bos. Ik mag op dit moment een aantal dingen doen waarin ik word uitgedaagd en waar ik blij van word. Met mijn gezin woon ik in een prachtig hofje in Assen waar twee picknicktafels staan. Koffie, ontmoeting en betrokkenheid op elkaar in de buurt vindt daar plaats. Dat kan uiteraard nog veel meer, maar het gebeurt.
Daarnaast ben ik voorganger bij een groep mooie mensen uit meerdere culturen die zoeken naar (meer van) God. Assen Zoekt, een zendingsgemeente binnen de Christelijk Gereformeerde Kerken. We eten veel met elkaar, laten ons inspireren door God en zijn woorden voor ons en we voeren daar geanimeerde gesprekken over. Thuis en waar mogelijk ook in de kerk zelf. Het zet ons in beweging.
Daarnaast ben ik voor 1 dag in de week meester en mag ik met een aantal leergierige kinderen optrekken.

Bourtange is een prachtig klein stadje waar ik als kind ooit al geweest was. Deze plek sluit zo naadloos aan bij de psalm waar ik jullie graag wat over vertel. Een stad die veiligheid biedt, waar je op adem of op verhaal kan komen. Een plek waar je vandaag de dag nog steeds kan wonen & leven of een lekker terrasje kan pakken. Misschien niet meer van deze tijd, het is echt een historische plek, maar toch spreekt er veel tot de verbeelding. Hoe dat linkt met de psalm en met hoe je met God kan en mag leven? Dat verklap ik hier nog niet.

Psalm vind ik prachtig. Blues van de Bijbel worden ze wel genoemd. Ze gaan diep. Soms kost het wel even moeite en tijd om ze dichtbij te halen en te proeven hoe ze ook in jouw en uw leven kunnen spreken. Hoewel ze soms ook wel weer heel dicht tegen muziek van deze tijd aanliggen. Vragen, emoties en diepe wijsheden die naar voren komen zijn soms opvallend dezelfde. En als je dat verbindt met God, dan krijgt het nog meer diepte. Dat doen onder andere de psalmen. Mooi om juist in de zomer een aantal psalmen bij langs te gaan. Een tijd om even afstand te nemen van de gang van je dagelijkse leven. Terugkijken, reflecteren, vooruitkijken…en dat dan doen aan de hand van deze liederen. Eigenlijk is het supermooi om dat op een plek te doen die ook iets te zeggen heeft. In woorden en beelden ontdek je dan wat God je wil vertellen. Een oud lied landt verrassend actueel en herkenbaar in jouw leven en omgeving. Veel om je heen spreekt van God. Ontdek je mee?

Het onderwerp waarover ds. Gert van den Bos spreekt is:
Psalm 34 (15-8-21)

Deze openlucht kerkdiensten zijn te zien op Beleefmee.nl

Schuiven naar boven