Mark van Leeuwen

Ik ben Mark van Leeuwen (54 jr.) Voorganger van de pioniersplek #HILL in Rotterdam (hillrotterdam.nl), een laagdrempelige en eigentijdse geloofsgemeenschap in de wijk Hillegersberg-Schiebroek.  In 2014 gestart en vandaag uitgegroeid tot een kerk van zo’n 100 contacten, waarvan de helft verbonden is aan onze gemeenschap. Ben zelf gelinkt aan de GKv Rotterdam-Noord/Oost, die mij heeft afgestaan en uitgezonden voor dit werk.     

Het is vanaf de start van mijn werk (1998) altijd een verlangen geweest om nieuwe mensen te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Na 16 jaar dominee te zijn geweest in een bestaande gemeente, kreeg ik in 2014 de kans om vanaf de grond een geloofsgemeenschap op te bouwen. Dit te mogen doen geeft mij een gevoel van ‘thuiskomen’, een diepe wens is in vervulling gegaan.   

Onze gemeenschap is een mooie mix van verschillende mensen en achtergronden. In leeftijd, op het gebied van geloof en levensvisie, en maatschappelijk. Wat ons bindt, is het verlangen om meer van God te ontdekken en te zien hoe Hij werkt in ons leven. Het evangelie van genade is hierin leidend voor ons.  

Niets maakt mij blijer dan het verspreiden van het goede nieuws van Jezus Christus. Dat ik nu de kans krijg om dit via zo’n breed podium te doen, geeft mij extra motivatie. Een serie over de Psalmen spreekt mij daarbij enorm aan.  Psalmen zijn gebeden. En het gebed is het eerste en belangrijkste middel om in contact te komen én te blijven met God. Het is mijn persoonlijk gebed dat steeds meer mensen gaan ontdekken hoe goed God is en hoe Hij jouw leven verrijkt.   

De onderwerpen waarover ds. Mark van Leeuwen spreekt zijn:
Psalm 13 (18-7-21)
Psalm 32 (8-8-21)     

Deze openlucht kerkdiensten zijn te zien op Beleefmee.nl

 

Schuiven naar boven